El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat un pacte de fi de legislatura que inclogui "només" tres qüestions bàsiques, inclòs l'ocupació, i que tingui com a compromís per tal de legislatura i la convocatòria d'eleccions "de immediat ", a la tardor.

En la seva intervenció en el Debat de Política General, Duran ha afirmat que el " país necessita un horitzó a mitjà termini que aquest govern ja no li pot oferir" i ha advertit del "període de paràlisi" davant el qual estaria l´Estat si s'esgota la legislatura.

Per això, ha demanat al cap de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, que opti per la proposta de pacte de CiU, ja que donaria "confiança" i permetria guanyar temps per sortir abans de la crisi.

L'acord al que s'ha referit Duran inclouria un pacte per l'ocupació amb reforma de les polítiques actives, de la negociació i l'adopció de mesures de foment de l'ocupació a curt termini, mesures de liquiditat per a l'economia i mesures d'estabilitat per a la administració.

Aquestes mesures "haurien de ser consensuades a curt termini i amb el compromís de convocar les eleccions immediatament, a la tardor", ha dit el portaveu de CiU, que ha reiterat que el seu grup no donarà suport als propers pressupostos.?