Tots els grups parlamentaris han coincidit a l'hora de fer el balanç sobre el discurs de Zapatero en l'obertura del Debat de Política General.

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, creu que José Luis Rodríguez Zapatero no ha aportat cap idea nova per afrontar la crisi i no ha sabut justificar el fet en l'últim any, pel que ha afegit: "Només ens resta esperar un nou president del govern espanyol".

Per la seva banda, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat que el discurs del cap del govern central ha mirat al passat i ha estat el d'un "resignat" i un "compungit" davant la situació de l´Estat . Duran ha lamentat que Zapatero no hagi concretat les reformes econòmiques que preveu fer i ha confiat que aquest dimarts a tarda, en la continuació del debat, ofereixi alguns detalls.

El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, ha considerat que el discurs del president ha patit de "excessiu optimisme" a l'hora de fer un diagnòstic de la situació espanyola.

Llamazares, portaveu d'Izquierda Unida al Congrés, ha assegurat que el discurs li ha sonat a "comiat" i ha lamentat que continuï "erra que erra" en el seu "pedestal" reafirmant les seves polítiques, sense tenir en compte la realitat actual.

La diputada d'UPyD, Rosa Díez, ha qualificat de "patètic" el discurs i ha considerat que la seva intervenció ha estat "un acte fallit i frustrant". Díez ha retret a Zapatero les seves referències a les propostes del 15-M quan ha dit que mai s'ha mostrat disposat a donar suport a algunes d'elles, com la reforma de la llei electoral.