Un total de 96 espanyols (93 militars, dos guàrdies civils i un traductor) han mort a l'Afganistan des de l'inici del desplegament de les tropes en aquest país el 2002, entre ells el sergent Manuel Argudín Perrino i la soldat Niyireth Pineda Marín, morts aquest diumenge en un atemptat.

D'ells, tretze han mort en atacs armats, 79 en accidents aeris (62 en el Yak-42 i 17 en l'helicòpter Cougar), dos en accidents de trànsit i dos per causes naturals.

La de l'Afganistan és la missió que més vides humanes ha costat a Espanya, seguida de la de Bòsnia-Hercegovina, amb 23 morts.

La llista completa dels espanyols morts durant la missió militar a l'Afganistan és la següent:

- 26 maig 2003 .- El major sinistre de la història de les Forces Armades va causar la mort de 62 militars espanyols que tornaven de la missió de pau a l'Afganistan (ISAF) en un avió Yakovlev-42 ucraïnès, que es va estavellar a Trebisonda ( Turquia).

Vint dels quaranta militars de l'Exèrcit de Terra eren membres del Regiment d'Enginyers número 1 de la Divisió Mecanitzada Brunete, amb seu a Castrillo del Val (Burgos). També van morir tretze tripulants (12 ucraïnesos i un bielorús), de manera que el balanç total és de 75 morts.

- 16 agost 2005 .- Disset militars espanyols moren prop de Herat (oest de l'Afganistan) al estavellar-se l'helicòpter en què viatjaven. Els morts pertanyien al Batalló d'Helicòpters de Maniobra IV i al Regiment d'Infanteria "Isabel la Catòlica".

- 24 octubre 2005 .- El capità metge Jesús de la Pasqua Belaustegui mor d'un infart de miocardi a la base espanyola a Herat (Afganistan).

- 8 juliol 2006 .- Mor el soldat Jorge Arnaldo Hernández, d'origen peruà, a l'explotar un artefacte activat a distància per suposats insurgents durant una patrulla a la província de Farah.

- 21 febrer 2007 .- L'explosió d'una mina al pas d'un comboi espanyol mata la soldat Idoia Rodríguez Buján a prop de Shindand, a la província d'Herat.

- 26 maig 2007 .- El sergent d'Infanteria Juan Antonio Abril Sánchez mor en bolcar un vehicle militar a la província de Badghis.

- 24 setembre 2007 .- Moren dos soldats del contingent espanyol - Stanley Mera Vera, d'origen equatorià, i l'espanyol Germán Pérez Burgos - i sis resulten ferits (tres greus) en una explosió al pas del blindat BMR en què viatjaven a prop de Shewan, al nord-oest de Farah (Afganistan).

Les víctimes eren soldats cavallers legionaris de la I Bandera Paracaigudista, amb seu a Paracuellos del Jarama, i van ingressar a l'Exèrcit el 2007. En l'atac, reivindicat pels talibans, va morir també l'intèrpret afganès Roohulah Mosavi.

- 9 novembre 2008 .- Un atemptat suïcida prop de Herat causa la mort el brigada Juan Andrés Suárez García i al caporal primer Rubén Alonso Ríos. Quatre militars resulten ferits en esclatar una furgoneta-bomba, que va envestir l'últim blindat del comboi en què viatjaven prop de Herat. Les víctimes pertanyien al grup de 52 instructors espanyols que ensinistren a l'exèrcit afganès.

- 7 octubre 2009 .- El cap Crist Ancor Cabell Santana mor i cinc militars resulten ferits a l'explotar un artefacte al pas del vehicle en què viatjaven a la localitat afganesa de Siah Wash.

- 8 gener 2010 .- El soldat Christian Javier Quishpe Aguirre, de 24 anys i nacionalitat espanyola, encara que oriünd de l'Equador, mor a la Base de Suport Avançat de Herat, després de ser atropellat per un vehicle.

- 1 febrer 2010 .- El soldat John Felipe Romero Meneses, de 21 anys i nacionalitat colombiana, va morir a l'esclatar una mina anticarro al pas del vehicle que donava escorta i protecció a una caravana del programa mundial d'aliments a la localitat de Sang Atesh. Sis militars van resultar ferits.

- 25 agost 2010 .- Dos guàrdies civils, el capità José María Galera Còrdova i l'alferes Abraham Leoncio Bravo Picallo, i un intèrpret espanyol d'origen iranià moren a Qala i Naw, a la província de Badghis, quan donaven classe a membres de la policia de l'Afganistan, pels trets d'un dels agents afganesos, que va ser abatut per altres membres del contingent espanyol. Els talibans es van atribuir l'atac.

- 26 maig 2011 .- El subtinent de l'Exèrcit de l'Aire Pedro López Molina mor a Herat per causes naturals.

- 26 juny 2011 .- El sergent Manuel Argudín Perrino i la soldat Niyireth Pineda Marín moren al explotar un artefacte al pas del vehicle blindat, en què viatjaven, a localitat afganesa de Qala-i-Naw. Tres militars resulten ferits.