El president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha acusat aquesta dimarts a Mariano Rajoy, en el Debat sobre l'estat de la Nació, de "mentir a propòsit" sobre les xifres econòmiques de l'Estat. A més, l'ha acusat de no tenir "criteri, ni pla, ni programa per dir quines reformes vol" fer en l'economia.

"Jo l'acuso de donar xifres sobre la nostra riquesa, renda per càpita i deute públic que no es corresponen amb la realitat", ha dit el cap de l'executiu central a Mariano Rajoy, després de retreure-li que havia "mentit sabent" sobre la renda per càpita d'Espanya a l'assegurar que els espanyols eren avui més pobres que el 2004.

Zapatero ha recordat les xifres recents publicades per Eurostat, per assenyalar que aquestes reflecteixen que hem retallat posicions pel que fa a Alemanya o França i superat a Itàlia.

De la mateixa manera, el president del PP, Mariano Rajoy, ha obert el seu discurs amb motiu de l'Estat de la Nació assegurant que l'Estat està "manifestament pitjor" que fa un any. És més, ha subratllat que l'estat de la nació "ha arribat tal gravetat" que "tothom reconeix" que l'Estat està "molt malament".

Per això, el líder de l'oposició ha preguntat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "fins quan es proposa imposar als espanyols aquest calvari estèril" i aquesta "lenta agonia". "Per què el senyor Rodríguez Zapatero perllonga aquesta calamitat?", hainsistit.

Rajoy ha acusat el cap de l'executiu central d'"eludir la veritable qüestió" i recórrer "a tot ventall d'excuses, adorns, promeses i esperances". També li ha recriminat que "escamotegi les seves pròpies responsabilitats" i "empobreixi" l'Estat, oferint "com redemptor d'aquest mal que ha provocat".