El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avançat que l'Executiu central proposarà, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del pròxim mes de juliol, l'aprovació d'una regla de despesa a les comunitats autònomes semblant a la que s'aprovarà a l'Estat i les corporacions locals.

Així ho ha avançat Zapatero durant la seva primera intervenció al Debat de Política General, on ha dit que el govern espanyol remetrà la norma de despesa de l'Estat i les corporacions locals al Congrés en "les pròximes setmanes".

Zapatero ha explicat que l'objectiu de reducció del dèficit públic al 6% el 2011 és "molt exigent" i obliga a un "esforç compartit" entre el conjunt de les administracions. "Per aconseguir-ho, és imprescindible, per tant, el compromís de tots i, particularment, el de les comunitats autònomes", ha assenyalat Zapatero, qui ha demanat "col•laboració lleial" i un "intens" exercici de responsabilitat fiscal.

A més, el cap de l'executiu espanyol, que ha admès que la informació del primer trimestre sobre algunes comunitats indica l´existència d'"incerteses" i obliga a una "aplicació estricta" del camí marcat per reduir el dèficit, ha assegurat que se seguirà treballant "conjuntament" per incrementar la qualitat de la informació pressupostària disponible.