Quinze dies abans del Debat de Política General que se celebra aquesta setmana, el portaveu del Grup, en Duran-Lleida, ens va demanar notes als diputats per a l'orientació de la seva intervenció. En ser un debat de política general, els temes que es tracten són molt generals: situació econòmica, reestructuració financera, sistema de pensions, la greu problemàtica de l'habitatge... Però vaig demanar a en Duran que en els seus trenta minuts d'intervenció fes una referència explícita i detallada a la vergonya de la N-II i les obres aturades.

Aquesta interpel·lació directa al president del Govern és la culminació de l'escalada d'un munt d'iniciatives per recordar cada setmana a l'Executiu que no compleix amb les comarques gironines. Després de fer mullar el ministre en els plens del Congrés i del Senat, quedava fer parlar del tema el president del Govern. Zapatero va escoltar del discurs de Duran: "La vergonyosa situació de la N-II a Girona: en 7 anys i mig amb un Govern presidit per vostè, senyor president, són només 6,6 quilòmetres anunciats però no licitats. La N-II a Girona desdoblada és un projecte de 110 km i n'hi ha 7 en servei fruit del Pacte del Majèstic. Per la N-II transiten 22.000 vehicles diaris i la UE considera indispensable desdoblar una carretera a partir de 15 mil vehicles diaris. Senzillament, vergonyós, senyor president, i després hi ha qui parla de desigualtats i privilegis de Catalunya!".

El ministre José Blanco s'ha remogut a l'escó. Rubalcaba ha girat la mirada cap al ministre de Foment a l'espera d'una resposta. Blanco ha entregat un paper al president, qui sap de quines obres. La resposta no ha arribat. Podem dir que per primer cop hem portat la N-II a un Debat de Política General. I hem constatat que el president Zapatero no té ni idea de la greu situació. També han escoltat aquestes paraules els candidats Rubalcaba i Rajoy. A algun dels dos els haurem de fer entrar en raó, a cop de força en forma d'escons, per recuperar el molt temps perdut.