Un comando talibà va evitar la seguretat de l'hotel Intercontinental de Kabul i va iniciar dimarts un atac terrorista amb llançagranades. Les autoritats afganeses i l'OTAN van tardar gairebé cinc hores a controlar la situació. L'atemptat va deixar al seu pas 18 morts, les de vuit milicians, dos policies i altres vuit civils. Entre ells hi havia un espanyol de 49 anys anomenat Antonio Planas, un pilot mallorquí que treballava per a l'aerolínia Saga, estava casat, tenia una filla de 9 anys i es disposava a abandonar l'allotjament per passar la nit a Palma.

L'hotel Intercontinental és un dels més importants de Kabul i en ell solen allotjar-se ciutadans occidentals i persones importants a la societat afganesa. Bernardo Castillo, portaveu de la família, va explicar que el pilot estava al hall de l'allotjament, preparat per dirigir-se a l'aeroport, des d'on havia de volar a Palma, quan van succeir els fets. El noi volia passar la nit juntament a la seva dona i la seva filla, de 9 anys, abans de traslladar-se a Dubai, on havia de començar a trebalar demà.

En un altre ordre de coses, els dos periodistes francesos que es trobaven segrestats a l'Afganistan des de finals de desembre de 2009 van ser alliberats, segons va anunciar el president francès, Nicolas Sarkozy. El ministre gal d'Exteriors, Alain Juppé, va assegurar per part seva que França "no paga rescats", en ser preguntat per la premsa sobre l'alliberament dels dos periodistes del canal de televisió France 3, Stéphane Taponier i Hervé Ghesquière, així com del seu intèrpret, Reza Din. Ni l'Elisi ni el Ministeri d'Afers Estrangers van precisar les circumstàncies de l'alliberament dels dos periodistes.