El Grup Especialista en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va rescatar 23 subsaharians que viatjaven en tres barques a rem com les que es venen en botigues de joguines, a les proximitats de la costa de Melilla. El rescat de dues de les embarcacions es va produir poc després de les set del matí a la zona d'Aguadú, mentre que el tercer va tenir lloc en la mateixa zona cap a dos quarts de nou.

Aquesta zona és l'escollida en les darreres setmanes pels immigrants per accedir a Melilla, principalment usant aquest tipus d'embarcacions de reduïdes dimensions i sense motor. Les tres barques inflables van ser remolcades per l'embarcació dels GEAS fins a la costa davant el risc que es produís una bolcada.

Durant la jornada de dimarts, altres nou immigrants subsaharians van arribar a Melilla en una altra barca inflable, fet pel qual han estat 32 els subsaharians que han arribat a la ciutat en les darreres hores.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil de Ceuta va interceptar, en l'interval de tres hores, dues pasteres en les quals viatjaven un total de 16 immigrants subsaharians, tots ells joves homes que es troben en bon estat de salut. Les dues intervencions es van portar a terme als voltants de la frontera sud que separa Ceuta del Marroc, quan les càmeres de seguretat van detectar la presència de les dues embarcacions.

En una d'elles viatjaven 8 immigrants subsaharians, i tres hores després va ser localitzada una altra pastera, al mateix lloc, amb altres 8 immigrants. Tots els estrangers van ser traslladats a les dependències del Cos Nacional de Policia.