La policia noruega busca un possible còmplice del presumpte autor dels dos atemptats perpetrats aquest divendres al centre d'Oslo i en un campament juvenil d'una illa propera a la capital, en què van morir 91 persones .

Segons informacions de la televisió pública NRL i de l'agència de notícies NTB, la policia basa aquesta hipòtesi en declaracions de testimonis presencials.

El presumpte autor de l'atac al campament juvenil ha estat identificat com un noruec de 32 anys, proper als ambients ultradretans i pel que sembla fonamentalista cristià, que va entrar al recinte amb uniforme de la policia.

Fins ara es partia de la base que el sospitós, detingut després de la matança a l'illa, on almenys han mort 84 persones, havia actuat en solitari.

No es descartava, però, que tingués còmplices, sobretot pel que fa a l'atemptat precedent, en el complex governamental d'Oslo, en què van morir set persones.

Tots dos atacs van ser perpetrats amb prou feines dues hores de diferència i s'estudiava, com a hipòtesi més sòlida, que el sospitós havia activat el cotxe bomba que va esclatar a la capital per després seguir cap a l'illa, a uns 40 quilòmetres.

El doble atemptat va ser qualificat de "tragèdia nacional" pel primer ministre, Jens Stoltenberg, que tenia previst visitar precisament aquest dissabte el campament de les joventuts socialdemòcrates-el seu partit-de l'illa de Ut \ u00F8ya, on hi havia concentrada uns 560 persones.