Milers d'indignats es van manifestar ahir a Madrid per recordar que el moviment del 15-M continua vigent. Columnes de manifestants arribades d'arreu de l'Estat espanyol es van concentrar a la Glorieta d'Atocha per caminar fins a la Puerta del Sol. El lema de la manifestació va ser: "No és la crisi, és el sistema". Durant tot el recorregut els crits contra el sistema financer i el capitalisme van ser la tònica habitual com també lemes com "que no, que no ens representen" i amb pancartes contra les retallades, i els polítics.

La marxa, per a la qual no es va demanar autorització a la Delegació del Govern a Madrid, va començar a avançar pel passeig del Prado cap a la Puerta del Sol de manera espontània i sense que ningú haguès anunciat el seu inici.

Amb ambient festiu, els manifestants porten pancartes en les quals es podia llegir "Avall la dictadura dels mercats", "El futur va néixer el 15 de maig", "Dormíem, despertem" i "Aturats moveu-vos: junts podem". També es van entonar càntics contra els bancs, el sistema financer i el capitalisme. De fet, en passar davant la seu del Banc d'Espanya es va sentir una sonora xiulada. També van pintar amb mans vermelles les seus d'alguns bancs i caixes que van trobar al seu pas.

La configuració anàrquica de la manifestació va fer que aquesta es desbordés en alguns carrers, com l'Alcalá, en el qual hi va haver gent que va decidir continuar per la Gran Via i gent que va seguir pel mateix carrer Alcalá. A més, a última hora es va decidir allargar el recorregut previst.

La policia va haver de tallar diversos carrers mentre vigilava de prop el desenvolupament de la marxa.

Al llarg de tota el recorregut es van poder sentir càntics com "Li diuen democràcia i no ho és", "El poble unit mai serà vençut" o "La lluita segueix costi el que costi".

Una de les anècdotes de la marxa la va protagonitzar una parella de noucasats que es va voler fotografiar amb els "indignats" que en aquell moment passaven per davant del Museu del Prado.

Aquesta va ser la segona gran cita dels "indignats" aquest cap de setmana, després que dissabte a la nit es trobessin a Madrid els participants en set marxes procedents de Galícia, Catalunya, Múrcia, Comunitat Valenciana, Andalusia i el País Basc. El quilòmetre zero de la capital va ser de nou el centre de reunió del moviment 15-M, on es va celebrar una assemblea narrativa en la qual els caminants van compartir les seves experiències del camí iniciat fa un mes en les seves respectives ciutats amb Sol com a últim destí. Els indignats vinguts d'arreu de l'Estat, van passar la nit al passeig del Prado, on van acampar.

Ahir al matí els indignats van fer exercicis d'estiraments i van fer un esmorzar popular.

El cuiner d'aquest àpat, de nom Meli i procedent de València, va ?assegurar que té tota l'energia per seguir lluitant després d'haver ?treballat de pintor, cuiner i paleta. Meli ha portat també a la marxa ?indignada la seva dona, la filla i els néts. El cuiner va subratllar que "encara hi ha molts motius per seguir lluitant.

Els indignats van denunciar que l'Ajuntament de Madrid va tallar l'aigua del passeig del Prado, quelcom que el consistori no va voler confirmar.

Dissabte a la Puerta del Sol es va fer una assemblea on els participants de les diferents columnes van explicar les seves experiències.