Benet XVI ha encoratjat els joves que l'esperaven a l'aeroport de Barajas a la seva arribada a Madrid a no avergonyir-se de Déu a l'hora d'afrontar els reptes que els assetgen. Els reptes als quals s'ha referit són causats en bona mesura per la crisi, com ara la dificultat per trobar "una feina digna", però el pontífex s'ha referit a altres qüestions, com el fet que alguns "poden caure en la droga" o que "no pas pocs" són "discriminats i perseguits" en diversos indrets del planeta per causa de la seva fe. A uns i altres els ha encoratjat: "Que ningú us prengui la pau. No us avergonyiu del Senyor".

Pocs minuts després de baixar de l'Airbus A300 que l'ha dut a Madrid des d'Itàlia, Benet XVI ha ofert el seu primer discurs dels programats els quatre dies que serà a l'Estat. Ha estat un discurs adreçat en especial als joves, protagonistes de la Jornada Mundial de la Joventut que se celebra a la capital espanyola.

Benet XVI els ha advertit que el futur els depara diverses amenaces que hauran d'afrontar. Per exemple, molts joves "miren amb preocupació el futur davant la dificultat de trobar una feina digna, o per haver-la perduda, o per tenir-la molt precària i insegura".

També s'ha referit als que poden caure en la droga o als que ja hi han caigut, per als quals ha reclamat més i millors ajudes.

I s'ha mostrat igualment preocupat pels que "per causa de la fe en Crist" pateixen "discriminacions" a diversos indrets del món.

A tots ells els ha recomanat: " Que res ni ningú no us prengui la pau. No us avergonyiu del Senyor".