El Comitè Federal del PSOE aprovarà avui un programa electoral en el qual, entre d'altres mesures, proposa una nova llei hipotecària per regular la dació en pagament, suprimir els privilegis hipotecaris de l'Església i prohibir els anuncis de prostitució. El programa proposarà també actualitzar la deducció fiscal per compra d'habitatge, actualment en vigor fins als 24.000 euros de renda, pujant aquest llindar fins als 30.000.

També recull el compromís del candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, d'establir quotes de dones en els consells d'administració de les empreses, proposant fins i tot que les companyies que no compleixin la llei d'Igualtat no tinguin accés a ajudes públiques. El PSOE es compromet així mateix a prohibir el matrimoni abans dels 16 anys i a confiscar els béns dels traficants de dones. A més, el seu porgama inclou el "dret ciutadà a la generació elèctrica", la substitució del cànon digital, beques salaris fins a 6.500 euros i també la sisena hora educativa.

Paral·lelament, Rubalcaba va assegurar que la proposta de reforma de la PAC és "un profund i lamentable error que no tirarà endavant", tot augurant que "es retirarà, perquè és intolerable". El candidat socialista va censurar la proposta presentada pel comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, "que no compta amb el suport d'Espanya, ni de França, Alemanya, Itàlia o Polònia".

En aquest sentit, el president del PP, Mariano Rajoy, va mostrar el seu rebuig a la proposta i va assegurar que el Govern ha estat "incapaç" de defensar els interessos espanyols.

En un altre orde de coses, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, va assegurar que Rajoy l'ha convocat "per ser candidat al Congrés i absolutament per a cap altra cosa". El número 4 de la llista del PP al Congrés per Madrid va declarar la seva "profunda gratitud" a tots els seus companys de partit i "especialment a Mariano Rajoy" pel que considera "un autèntic honor".

Els focus se centren ara en la segona tinenta d'alcalde i delegada madrilenya de Medi Ambient, Ana Botella, pel seu possible ascens a l'Alcaldia si Gallardón és cridat a formar part d'un hipotètic Govern.

Per part seva, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar que "el que de veritat le faria il·lusió a l'actual alcalde és ser ministre del Govern de la nació" . "Jo espero que pugui veure complert el seu somni", va afegir Aguirre.

Antón, candidat al Senat

Continuant amb el tema de les llistes del PP, l'atleta Abel Antón, que va ser bicampió mundial de marató a Atenes (1997) i Sevilla (1999), ha estat inclòs, a proposta del comitè electoral provincial del Partit Popular de Sòria, com a número dos al Senat per a les properes eleccions generals del 20 de novembre.