El PSC de les comarques gironines apostarà en aquesta campanya electoral per la "lluita" pel manteniment l'Estat del Benestar actual, que han heretat. Així ho va anunciar ahir el cap de llista socialista pel Congrés dels Diputats a la demarcació, Àlex Sáez, que va presentar el seu lema per aquests 15 dies: Girona Lluita, generació Lluch. Així, doncs, a banda de la lluita social, la campanya del PSC també vol reivindicar la figura d'Ernest Lluch, que va ser candidat per Girona i va ser la persona que va impulsar el sistema sanitari. "Els socialistes ens fem hereus del que una vegada va ser el cap de llista del PSC a les nostres comarques. Som els que hem pogut estudiar i hem gaudit de l'estat del benestar i el sistema sanitari que va definir Ernest Lluch i defensem el diàleg, ara que la violència al País Basc sembla haver trobat una sortida definitiva", va afirmar Sáez.

El cap de llista socialista va explicar que centraran "els esforços en lluitar per la continuïtat de l'Estat del Benestar" i ho faran "incrementant els ingressos amb polítiques fiscals més justes" i buscant la creació d'ocupació. Sáez va afegir, a més, que han notat "una mobilització de la militància de base que fins ara no havíem advertit" i ho va atribuir "les ganes de la nostra gent d'aturar la dreta i les seves retallades".

El responsable de la campanya 2.0, Marc Teixidor, va mostrar els diferents materials gràfics i audiovisuals i va avançar que serà una campanya de "proximitat". Els cartells volen transmetre, segons Teixidor, "confiança i proximitat". Els tríptics dels candidats amb la imatge de cadascun recull tres adjectius per definir-los. En el cas d'Àlex Sáez s'ha optat per "honest, noble, sincer, emprenedor".

Per la seva part, el cap de llista socialista, Rafael Bruguera, va defensar que està "convençut" que la "majoria de ciutadans de les comarques gironines tenen els valors del catalanisme i el centreesquerre", uns valors que són els del PSC. "Som l'únic partit que uneix aquests dos valors", va reivindicar Bruguera, que va afegir que per això feia "una crida a aquest sector ampli". "El que està en joc en aquestes eleccions és molt", va concloure.