El cap de llista de CiU a Girona, Jordi Xuclà, va fer una crida a "frenar l'onada de l'atur i la misèria". A més el líder nacionalista també va apel·lar al socialista Diego López Garrido, que visita avui Girona, perquè aclareixi per què com a secretari d'estat vol que la Unió Europea no reconegui el català com a llengua oficial. A més, va recordar que pel deute del govern tripartit, la Generalitat ha de pagar cada dia 4 milions d'euros. A més, també va apuntar que demanarà durant la campanya el "vot útil dels catalans".

Xuclà vol centrar-se en tres missatges clau per captar principalment els electors indecisos i desencantats tant del PSC com d'ERC. Per això, CiU va recordar que la formació nacionalista està formada per "socialdemòcrates, liberals i democratacristians". Xuclà opina que això permet que molts socialistes "que se senten catalans" puguin votar CiU el proper 20 de novembre, perquè precisament és el catalanisme el "sentiment transversal" que uneix gent de procedència diversa.

El segon missatge dels nacionalistes se centrarà a apel·lar al vot útil que serveixi als catalans a partir del 21 de novembre. Segons Jordi Xuclà "és legítim" votar ERC, però va avisar que una mala distribució del vot pot fer que els republicans no tinguin representant i que per contra el PP obtingui dos escons. "Jo no tinc cap interès que el PP ?tingui dos diputats", va concretar.

El tercer missatge se centrarà a recordar als votants desencantats que a Catalunya "per castigar el PSOE no cal votar al PP". "Egoistament, a Catalunya, el vot útil no es donar més suports a la marca PP perquè tingui una majoria absoluta", va remarcar.