El diputat de l'Assemblea de Madrid d'Izquierda Unida, Mi?guel Reneses, va renunciar ahir al seu càrrec com a secretari d'organització de la coalició a nivell federal, després de ser imputat com a presumpte autor d'un delicte de persecució sexual.

Reneses va anunciar la "suspensió" cautelar i temporal de les seves funcions, al mateix temps que va explicar que es tracta d'una "decisió personal" que va prendre sobreposant l'interès col·lectiu de l'organització al seu propi. En la seva intervenció davant la Presidència Executiva Federal d'IU, màxim òrgan de Govern de la ?coalició, Reneses va assegurar que és "plenament innocent" i es va presentar com a víctima d'una "cacera política i personal" de grups interns "amb interessos ?espuris" que no només pretenen perjudicar-lo a ell sinó al conjunt de l'organització.

El diputat autonòmic es va posar a disposició del partit per donar les explicacions i aportar les dades ?necessàries per demostrar la seva innocència, una tasca a la qual va dir que dedicarà "el temps suficient".