Almenys cinquanta persones van morir a Homs, segons els opositors, pels bombardejos llançats per les tropes lleials al règim sirià, que va acusar "grups terroristes" de fer explotar un cotxe bomba i llançar míssils contra la ciutat. El grup opositor Comissió General de la Revolució Síria va informar de la mort de mig centenar de persones, entre elles 21 menors d'edat i cinc dones, en una nova jornada d'ofensiva contra Homs, que pateix bombardejos continus des de divendres passat.

Entre els menors hi ha almenys 18 nadons, que segons els Comitès de Coordinació Local (CCL) van perdre la vida en deixar de funcionar les seves incubadores pel tall del subministrament elèctric.

L'activista dels CCL i membre del Consell Nacional Sirià (CNS) Hozam Ibrahim va explicar que les forces del règim van bombardejar la ciutat amb míssils Hawn, en especial els barris de Bava Amro i Al Jalidiya. Mentrestant, el Ministeri de Sanitat sirià va negar les informacions sobre els nounats i va assegurar que els hospitals d'Homs funcionen amb normalitat i no hi ha escassetat de material sanitari.

Així mateix, l'agència i la televisió estatal van assenyalar que la ciutat pateix l'atac de "grups terroristes" que van causar en diverses accions un nombre indeterminat de morts i ferits, tant civils com uniformats.

Per part seva, l'alta comissionada de l'ONU per als Drets Humans, Navi Pillay, va denunciar l'onada de terror a Síria i l'ús d'artilleria pesant -incloent morters, coets, tancs i helicòpters- contra la població civil. Pillay va defensar que el fracàs del Consell de Seguretat de Nacions Unides en condemnar i acordar sancions contra el règim sirià "sembla haver fet créixer la disposició del Govern de massacrar el seu propi poble".

Paral·lelament, el ministre francès d'Afers Estrangers, Alain Juppé, va confirmar que la Unió Europea prepara a Brussel·les una nova ronda de sancions contra el règim sirià, que se centraran principalment en el Banc Central. A més, la UE ha decidit intensificar la planificació d'una eventual operació d'evacuació de personal diplomàtic i de ciutadans comunitaris de Síria davant l'empitjorament de la situació al país.

Finalment, el primer ministre rus, Vladímir Putin, va demanar al Govern i a l'oposició de Síria que limitin l'ús de les armes i es va manifestar en contra d'una intervenció exterior en el conflicte.