L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha insistit avui en la innocència del duc de Palma sobre el presumpte desviament de diners públics a través de l'Institut Nóos, ha assegurat que les seves societats van pagar molts impostos i ha dit que afronta amb "coratge" la seva pròxima declaració davant del jutge.

Mario Pascual Vives ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació a Barcelona i ha detallat que entre dimecres passat i el cap de setmana ha estat reunit amb Iñaki Urdangarin per preparar la seva estratègia de defensa durant la seva declaració com a imputat en una peça separada del cas Palma Arena el 25 de febrer que ve.

Les reunions s'han prolongat de "sol a sol" durant aquests dies en un lloc "discret" de Barcelona per poder treballar amb tranquil·litat, ha manifestat el lletrat, que ha assenyalat que ahir a la nit el duc de Palma ja es trobava de nou a Washington, on resideix habitualment.

En relació amb el suposat impagament d'impostos del Duc de Palma, Pascual Vives ha assegurat que les seves societats han pagat molt i que, en qualsevol cas, ha de ser l'Agència Tributària qui hauria d'indicar si ha abonat fiscalment el suficient.

El lletrat ha afirmat també que li consta que Urdangarin rep el suport de la seva dona, la Infanta Cristina, i en el mateix sentit ha negat determinats rumors que apunten a un distanciament entre tots dos.