L'exdirector general d'Esade, Marcel Planellas, ha assegurat aquest dijous davant del jutge del cas Urdangarin, que el duc de Palma va dirigir l'Institut Nóos fins a finals del 2006, més enllà del que el mateix gendre del rei havia assegurat al jutjat de Palma. Segons ell, la renúncia oficial va ser al març d'aquell any. Planellas ha declarat finalment aquest matí juntament amb altres testimonis del cas davant del jutge José Castro, el fiscal Pedro Horrach i els advocats de les parts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Diversos testimonis, que havien treballat per Nóos o havien cobrat per serveis oferts a l'entitat, han ratificat que hi havia dos caps: Urdangarin i Diego Torres.

L'advocada de Manos Limpias, acusació popular, Virginia López-Negrete, ha explicat a la sortida de les declaracions del matí que molts dels testimonis han ratificat que a Nóos hi havia dos caps i que la declaració de Planellas certificaria la tesi de la fiscalia i Manos Limpias: que Urdangarin va estar més temps al capdavant de l'entitat del que ell va admetre i del que va dir-li el rei.

Inicialment Planellas havia de declarar, o almenys així constava en una interlocutòria judicial, però ell no va rebre la citació formal. Tot i així, en conèixer la citació a través de la premsa, s'ha presentat a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia. El jutge, que ja el va interrogar el 24 de febrer, li ha dit que no feia falta que ho tornés a fer, però durant el matí algun advocat ha demanat que comparegués perquè li volia fer preguntes. Per això, l'han trucat i ha comparegut a última hora del migdia, com a últim testimoni. De fet, ha estat el que ha declarat durant més estona.

Se li ha preguntat pels projectes d'assessorament a Nóos, uns 128.000 euros entre 2004 i 2007. D'aquests, concretament, se li ha preguntat per una factura de 30.000 euros. Originàriament era per un projecte d'assessorament d'un fòrum de turisme i esport a València, però la factura es va presentar tres vegades per part de Nóos a la Generalitat Valenciana i el govern balear, suposadament per inflar els costos d'organització d'aquests esdeveniments. Planellas, a causa de l'escàndol, va dimitir del seu càrrec el 2 de març passat, però segueix exercint com a professor de l'escola de negocis.

Durant el matí també han declarat traductors i intèrprets, informàtics i altres treballadors, professionals o proveïdors que van presentar factures a Nóos. Havien de ratificar, i ho han fet, les seves declaracions davant de la fiscalia i la policia judicial, i confirmar que les factures presentades per Nóos a nom seu eren seves i eren per serveis efectivament realitzats. Un dels que ha declarat ha estat Roberto Molina Carrasco, amic d'Urdangarin i l'infanta Cristina, i medalla d'or en vela a Los Angeles'84. Molina va cobrar per un treball com a informàtic, però se sospita que la seva factura va ser presentada per Nóos més d'una vegada.

Per tot això, Manos Limpias segueix reclamant la imputació de l'infanta Cristina, recurs que està pendent de la resolució de l'Audiència de Palma.