El candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande, va començar amb avantatge en els sondejos sobre el seu rival, Nicolas Sarkozy, la setmana decisiva per a les presidencials, encara que amb un marge una mica reduït. Tot i això, Hollande manté unmarge confortable, d'almenys sis punts, davant els últims dies de campanya, durant els quals les manifestacions de l'1 de maig i el cara a cara televisiu de demà són els plats forts i que desembocaran en la segona volta de diumenge que ve.

En cap moment de la campanya Sarkozy ha superat en intenció de vot el seu contrincant i ara només li queda una setmana per revertir la situació. El president sortint aposta molt fort pel debat que demà concentrarà més de 20 milions de francesos davant els seus televisors, una cita que apareix com l'última oportunitat del candidat conservador.

Encara que en el passat el debat va canviar poc la distribució de forces entre els candidats, Sarkozy confia que les seves dots d'orador facin "caure les màscares", com porta repetint durant setmanes. Mentre Hollande va aprofitar la jornada per preparar el debat, el president francès va mantenir la seva agenda normal, amb un míting a Avinyó.

Temorós que la jornada de l'1 de maig es converteixi en una celebració anti-sarkozista, el candidat conservador va convocar una gran manifestació davant de la torre Eiffel, on aspira a concentrar més de 50.000 simpatitzants. "L'1 de maig no és patrimoni de ningú", va afirmar Sarkozy, que aprofitarà la jornada per contraposar el treball a la beneficència.