Els candidats a la segona volta dels comicis francesos van encarar el darrer dia de campanya amb optimisme. Així, el president, Nicolas Sarkozy, es va esforçar per desmentir els sondejos que el donen com a perdedor demà, la veracitat dels quals va qüestionar, i va insistir que l'elecció serà molt disputada i "es jugarà en el tall de la navalla". Sarkozy, en el seu últim míting, a l'estació turística dels Sabres d'Olonne, a la costa atlàntica, es va queixar de les enquestes i va afirmar que "el poble de França no s'ha sentit mai com en aquestes últimes setmanes, insultat i manipulat".

"Se li faltava al respecte" i "se li volia imposar una decisió" a través del que va qualificar de "pensament únic" vehiculat per "un sistema polític-mediàtic" que, segons el seu parer, ja es va equivocar en els seus pronòstics de la primera volta, quan el consideraven molt més distanciat del seu rival, el candidat socialista François Hollande, del que es va veure en els resultats.

Paral·lelament, el president francès va insistir a posar com a mal exemple la situació d'Espanya i com a argument decisiu per demanar el vot per a la seva reelecció. Preguntat en una entrevista a la ràdio sobre el seu "argument decisiu", tenint en compte els auguris negatius de les enquestes, Sarkozy va contestar: "és molt simple, mirin Espanya, volen la mateixa situació?".

"Espanya és un gran país del qual ens explicaven que era el miracle europeu, però ha relaxat la seva disciplina i no ha fet les reformes que havia de fer, ha contractat funcionaris..., qui paga a Espanya? 375.000 aturats més en els últims dos mesos", va assenyalar.

El president de França va presumir també a la seva pàgina web de campanya del suport rebut per part d'importants líders estrangers, com la canceller alemanya, Angela Merkel, o el president nord-americà, Barack Obama. A través d'un missatge penjat en el seu twitter oficial, l'aspirant a obtenir un nou mandat per cinc anys a la Presidència de França facilita un enllaç cap a les declaracions a favor seu pronunciades recentment per altres governants, com el primer ministre britànic, David Cameron, o el seu homòleg portuguès, José Sócrates.

Per part seva, Hollande va assegurar que "amb humilitat" espera "una victòria àmplia" a la segona volta de les eleccions. "Desitjo una majoria àmplia. Els dic als francesos que si han de fer una elecció que ho facin massivament, que li donin al guanyador totes les capacitats i mitjans d'actuar. Que no facin un guanyador ajustat", va assegurar.

Per això, el candidat socialista va demanar que s'elegeixi "el millor, el candidat més just, el que més pot unir, donar confiança, i que li donin la legitimitat més forta". encara que va assenyalar que "qualsevol victòria serà bona", va considerar que l'elecció "ha de donar força" a l'elegit.