Iñaki Urdangarin, Diego Torres, i els empresaris mallorquins Pedro Perelló i Jorge Forteza van pactar intentar aconseguir el 2007 cent milions d'euros per a l'anomenat projecte Ayre, un segon equip espanyol a la Copa d'Amèrica. D'aquesta quantitat almenys 25 milions d'euros es pensaven obtenir d'Administracions Públiques, entre elles el Govern balear, segons va reconèixer, el 13 d'agost del 2007, en una entrevista publicada per Diario de Mallorca Pedro Perelló.

La implicació del marit de la infanta Cristina en el nonat equip Ayre va sortir a la llum fa unes quantes setmanes, després del lliurament al jutge del cas Palma Arena d'uns correus electrònics per part de Diego Torres, el exmà dreta del duc de Palma. Torres i Urdangarin són dos dels principals imputats en la peça separada 25, on s'investiga un presumpte desviament milionari de fons públics.

En els correus electrònics Urdangarin informa a Torres de les gestions que el seu sogre i la seva dona estaven fent per donar suport al projecte Ayre, tant davant empreses privades, (Iberostar o el Banc de Bilbao Biscaia), com davant el president de la Generalitat valenciana en aquell moment, Francisco Camps.

En un altre ordre de coses, l'Audiència de Palma té previst pronunciar-se a final d'aquest mes sobre la imputació de la infanta Cristina en la investigació sobre l'Institut Nóos demanada pel sindicat Mans Netes.

El jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, va rebutjar per dues vegades imputar la infanta en la peça relativa a Nóos, i el sindicat va presentar llavors un recurs d'apel·lació davant l'Audiència que haurà de resoldre la seva secció segona.