El tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan José Martín Casallo, ha obert diligències informatives en relació amb la denúncia presentada per un vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra el president d'aquest òrgan i del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, per la suposada malversació de 5.658 euros gastats en sis viatges que va realitzar en caps de setmana a Marbella (Màlaga).

Les investigacions les realitza Martín Casallo com a número dos de la Fiscalia General, per ordre d'Eduardo Torres-Dulce. Només en cas de trobar-se irregularitats es procedirà a remetre aquest assumpte a la Fiscalia del Tribunal Suprem perquè aquesta li doni un tràmit processal davant la Sala penal d'aquest òrgan.

De moment, s'analitza la documentació remesa d'ofici per l'òrgan de govern dels jutges, que inclou tots els justificants relatius als sis viatges realitzats per Dívar a Màlaga entre setembre de 2010 i novembre de 2012, que són els que han estat denunciats pel vocal José Manuel Gómez-Benítez.

Fonts del Consell van explicar que la documentació remesa inclou els justificants de diverses despeses abonades pel Consell i també factures pagades per Dívar de la seva pròpia butxaca. S'han lliurat igualment els informes signats per la interventora i les peticions de Gómez Benítez a la Secretaria General del CGPJ sol·licitant informació sobre tots aquests expedients.

Una vegada Martín Casallo conclogui la seva anàlisi, fet que s'espera per a la setmana que ve, la Fiscalia General té tres possibilitats: arxivar l'assumpte per no veure-hi res d'irregular, sol·licitar més documentació al CGPJ o bé remetre l'assumpte a la Fiscalia de l'alt tribunal per donar-li un tràmit penal. Si aprecia delicte, l'assumpte seria competència de la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Silenci al CGPJ

De moment, i tot esperant aquesta anàlisi de la Fiscalia, ni el CGPJ com a institució ni cap dels vocals ha pres cap iniciativa per portar aquest assumpte a debat a la Comissió Permanent que se celebrarà dimecres que ve. La consigna segueix sent no fer res tot esperant la posició del Ministeri Públic.

Per part seva, el fiscal general de l'Estat va afirmar durant la inaugiració d'un cicle de conferències que creu que la investigació sobre la denúncia del vocal del Consell General del Poder Judicial sobre el president d'aquest organisme no s'estendrà excessivament.