El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) José Manuel Gómez Benítez va advertir que el president d'aquest òrgan i del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, va començar a pagar de la seva butxaca les despeses personals dels seus desplaçaments a Marbella (Màlaga) des que va tenir coneixement de la seva investigació, perquè sap que anteriorment "no estava actuant correctament".

El vocal va donar detalls de l'ampliació de la denúncia que va interposar ahir davant la Fiscalia General per les despeses suposadament privades carregades als pressupostos del Consell de 14 viatges més realitzats per Dívar en caps de setmana a Marbella (Màlaga) des que va prendre possessió del càrrec, que se sumarien als sis inclosos en la seva primera denúncia. Actualment, el número dos de la Fiscalia, Juan José Martín Casallo, analitza la informació relativa als desplaçaments del president, que sumen un total de 20 per un valor de 12.996 euros.

El vocal de l'òrgan de govern dels jutges, que va ser designat a proposta del PSOE, va qualificar de "curiós" que Dívar hagi carregat durant l'actual any només les despeses representatives dels tres viatges efectuats a Marbella, precisament des del moment en el qual ell es va interessar per aquesta informació. "Per què fins el novembre de 2011, que és quan jo investigo, ell carrega al CGPJ l'allotjament, manutenció i tot, i a partir d'aquest moment deixa de fer-ho?", es va preguntar Gómez Benítez, per respondre: "És clar. A partir d'aquell moment ell sap que no estava actuant correctament i deixa de fer-ho".

Fets "impresentables"

Segons el seu parer, els fets denunciats resulten "èticament i estètica impresentables" i revelen l'existència d'indicis suficients de la comissió d'un delicte de malversació de cabals públics. "Els espanyols no s'ho poden explicar i haurà de donar moltes explicacions per desfer una aparença verdaderament escandalosa", va afegir.

Gómez Benítez considera convenient que el president del Suprem doni explicacions sobre les raons per les quals es va desplaçar en 20 ocasions a Marbella per fer gestions en caps de setmana. "És que tot s'ha de fer en caps de setmana a Marbella?", va plantejar.

Per part seva, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaría, va assegurar que l'Executiu no interferirà en la tasca de la Fiscalia respecte a la denúncia presentada contra el president del Consell General del Poder Judicial, i va afegir que tampoc li correspon valorar "les motivacions" del vocal que l'ha interposat. "El nostre total respecte, com en altres casos anteriors, a l'actuació de la Fiscalia", va expressar , tot eludint entrar a valorar les motivacions del denunciant, ja que és una qüestió que correspon valorar als òrgans competents.