El Govern de María Dolores de Cospedal va presentar una querella contra l'exdirector general d'Esports del Govern socialista, l'exatleta Roberto Parra, i l'exsecretari general d'Educació Tomás Hervás -alts càrrecs del Govern de José María Barreda- per presumpta "prevaricació, falsedat i malversació" de fons públics. Segons va explicar el conseller de Presidència i Administracions Públiques i portaveu del Govern, Leandro Esteban, la querella s'ha presentat "per la suposada realització d'unes obres que no van arribar a plasmar-se" el 2005 en unes pistes d'atletisme del poliesportiu Juan Carlos I de Ciudad Real.

Esteban va afirmar que els fets "poden ser constitutius d'un delicte de prevaricació perquè s'han pres resolucions administratives injustes sabent que ho eren per part del Govern anterior".

A més, el delicte de malversació s'hauia produït perquè "presumptament es va pagar a una empresa per obres no realitzades, fet pel qual a més podria apreciar-se delicte de falsedat en document públic, amb l'emissió de certificacions falses que acreditarien la realització de les obres inexistents que mai es van arribar a portar a terme".

Per part seva, l'expresident de Castella-la Manxa José María Barreda va respondre amb ironia: "És la querella d'aquesta setmana, cap d'elles té fonament. No hi ha res", va dir. Per part seva, el portaveu socialista a les Corts de Castella-la Manxa, José Luis Martínez Guijarro, va assenyalar que la Junta seguirà l'estratègia de treure "assumptes mediàtics" per amagar el "desmantellament de sanitat i educació".