La Direcció General de Trànsit (DGT) premiarà a partir del pròxim 1 de juliol amb un punt més als 16 milions de conductors que, des de l'entrada en vigor del permís per punts, no hagin patit infracció amb detracció de punts.

D'aquesta manera, els conductors tindran un màxim de 15, en lloc dels 12 inicials, segons especifica la DGT en un article publicat en la seva revista Trànsit i Seguretat Viària. Aquesta compensació es produeix quan es compleixen sis anys de l'entrada en vigor del permís per punts i se suma als dos punts que van obtenir per les mateixes raons el juliol de 2009, al complir-se els tres anys.

La resta de conductors, una vegada transcorreguts dos anys sense haver estat sancionats en ferm per infraccions que comportin la pèrdua de punts, recuperaran la totalitat del crèdit inicial de 12 punts; estalvi si aquesta pèrdua es va deure a una infracció molt greu, en aquest cas el termini per recuperar la totalitat serà de tres anys.

L'article afegeix que, dels 26 milions de conductors que hi ha a Espanya, cinc milions (un 19%) han estat sancionats des de l'1 de juliol de 2006, data en la qual va entrar en vigor la reforma, mentre que l'accidentalitat s'ha reduït considerablement.

L'excés de velocitat és la principal infracció. De fet, el 42 per cent dels gairebé set milions de sancions imposades corresponen a aquesta infracció.