Gibraltar i els pescadors d'Algesires i La Línia tenen ja nomenats les persones que formaran un grup de treball que estudiarà les possibilitats de conjugar els interessos de les dues parts, deixant a una banda tant les confrontacions com les qüestions polítiques. Un dia després que el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, i el seu homòleg britànic, William Hague, es reunissin a Londres i animessin conjuntament el Govern gibraltareny i els pescadors a solucionar les seves discrepàncies des del diàleg, les aigües a les proximitats del penyal semblen haver-se calmat.

Gibraltar ja havia anunciat abans d'aquesta reunió de ministres les cinc persones que integraran la comissió de negociació, que inclou dos experts internacionals en conservacionisme, pesca i política ambiental, Chris Tydeman i Indrani Lutchman, al costat de tres locals. De la seva banda, els pescadors campgibraltarenys es van reunir ahir i van designar els seus.

Segons va informar el president de la Federació Andalusa d'Associacions Pesqueres (Faape), Pedro Maza, la comissió estarà constituïda per ell, juntament amb el president de l'associació andalusa de confraries, Manuel Peinado; el secretari de l'esmentat col·lectiu, Jorge Campos; el secretari de la Faape, José Gabriel Frías; el patró major de la confraria de La Linea, Leoncio Fernández; i el president dels armadors de la Linea de la Concepción, Juan Morente.

"Hem arribat a la conclusió que la situació, des de 1999 fins al mes de març passat, ha anat bé, sense problemes, i esperarem a la primera reunió per intentar arribar a la normalitat que teníem durant tots aquests anys", va assenyalar Pedro Maza.