L'expresident d'Egipte Hosni Mubarak ha patit una recaiguda pel seu estat de salut en sortir de l'helicòpter per ingressar a la presó, segons ha informat l'agència Reuters. L'exdictador l'han traslladat en helicòpter a la presó de Tora, als afores del Caire, després que el tribunal penal de la ciutat l'hagi condemnat a cadena perpètua per l'assassinat de 800 manifestants a la plaça Tahrir durant les revoltes de la Primavera Àrab. Després de patir la crisi de salut, el faraó ha estat ingressat a l'hospital del centre penitenciari de Tora.

El tribunal penal del Caire ha condemnat a cadena perpètua l'expresident egipci Hosni Mubarak per haver ordenat disparar contra els manifestants a la plaça Tahrir durant la revolta de la Primavera Àrab al mes de gener de l'any passat. El tribunal l'absol del delicte d'abús de poder però el fa responsable de la mort de 850 manifestants al mes de gener de l'any passat durant els dies de revolta que van forçar la sortida del poder de l'exdictador.

El faraó havia estat traslladat en helicòpter fins a la seu de l'Acadèmia de Policia del Caire i a les deu del matí ha estat sotmès a judici. Posteriorment, l'han dut fins a l'interior de la sala de vistes en una llitera i ha estat escoltant el discurs i el veredicte dels jutges protegit per unes ulleres de sol. Els jutges han absolt els seus dos fills, Gamal i Alaa Mubarak, que estaven acusats per abús de poder.

El tribunal ha condemnat a pena de presó per vida pels mateixos càrrecs l'exministre de l'Interior egipci, Ahmed Refaat. Els jutges han absolt els sis alts càrrecs de la policia i del ministeri de l'interior que també estaven acusats d'assassinat i ha considerat prescrits els delictes d'abús de poder dels quals estaven acusats els dos fills de l'expresident egipci, Gamal i Alaa Mubarak. En relació també al delicte d'abús de poder, els jutges han també han absolt Mubarak.

El fiscal general d'Egipte, ha ordenat el traslladat de l'expresident egipci a la presó de Tora, als afores del Caire. Mubarak ha patit una recaiguda pel seu estat de salut en sortir de l'helicòpter que el portava a la presó i posteriorment ha estat ingressat a l'hospital del centre penitenciari.

La sessió al tribunal s'ha celebrat enmig de fortes mesures de seguretat. Els opositors a l'exdicatdor duien cartells de fotos dels manifestants que van morir per la repressió de la policia durant les revoltes. Després de conèixer-se la sentència, centenars de detractors de Mubarak s'han mostrat decebuts per la sentència ja que l'exdictador ha evitat la pena de mort i s'han enfrontat a la policia a pedregades a fora del tribunal.