El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears va anunciar que, davant el deute de 83,9 milions del Govern amb les farmàcies, els ciutadans hauran de pagar properament el cent per cent de les receptes del sistema sanitari públic perquè aquestes ja no poden finançar el pagament de les medecines.

Els farmacèutics van informar que en la seva pròxima assemblea general estudiaran la fórmula per aplicar aquesta mesura, que serà comunicada amb suficient antelació als usuaris i a l'administració sanitària.

Aquest col·legi professional assenyala que des del departament de Vicepresidència econòmica se'ls ha comunicat la impossibilitat de pagar segons la data acordada les receptes del mes d'abril, a les quals se sumaran les de maig, unes quantitats que estan sent assumides per les mateixes farmàcies mitjançant sol·licitud de préstecs bancaris, els interessos dels quals el Govern ha dit que no pagarà.

Per part seva, el Govern de Navarra va acordar un ajust pressupostari de 132 milions d'euros per poder complir l'objectiu de dèficit de l'1,5 del PIB, una mesura que no afectarà el Departament de Salut, l'ensenyament, ni els serveis socials o l 'aplicació de la Llei de dependència. Aquest ajust de 132 milions, l'anunci del qual va provocar una crisi de Govern que es va tancar amb la sortida de l'Executiu dels tres consellers del PSN, es realitzarà en primer lloc en la despesa corrent de l'Administració, que es redueix l'11,84 %.

Finalment, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va assenyalarque estudiarà tornar a abaixar el sou als empleats públics si el Govern central hagués de fer-ho.