La líder del Front Nacional, Marine Le Pen, va anunciar que votarà en blanc i donarà llibertat d'opció als seus electors entre el candidat socialista, François Hollande, i l'actual president, Nicolas Sarkozy, a la segona volta de les eleccions presidencials franceses, el proper dia 6 . Le Pen, exclosa de la lluita electoral per la presidència de França en quedar en tercera posició en la primera volta dels comicis presidencials, va rebutjar "donar confiança ni mandat" als dos candidats que s'enfrontaran diumenge, i encara que va combatre les idees de tots dos va dedicar dures paraules a Sarkozy.

"Res serà com abans", va advertir la líder ultradretana en un discurs davant diversos milers de simpatitzants en el qual es va mostrar especialment crítica amb el candidat conservador, un president que, segons va dir, no només "ha fet mal als francesos, sinó que els avergonyeix".

Le Pen va assegurar davant els seus seguidors que "vosaltres sou ciutadans i votareu segons la vostra consciència, lliurement", i va excloure donar una consigna precisa per votar per un o per l'altre, com s'esperava.

Unes tres hores més tard, Sarkozy va protagonitzar un discurs davant diversos milers de partidaris davant la Torre Eiffel al qual va voler donar un to històric, gairebé èpic, i en el qual va exalçar els valors de França, la seva herència i la seva bandera. En aquesta al·locució, va proposar un "nou model social" francès en plena Festa del Treball. El líder conservador va insistir que la victòria d'Hollande posaria França "en una situació com la de Grècia i Espanya". "Qui vol això?", es va preguntar.

Mentrestant, lluny de París, el candidat socialista homenatjava a la ciutat de Nevers el mort primer ministre Pierre Bérégovoy, en una intervenció que no s'esperava tingués caràcter electoral, però en la qual va dir que ell s'oposa a una "batalla contra el sindicalisme".