El BOE publica aquest dissabte les mesures econòmiques del govern espanyol, com l'augment de l'IVA, de l'impost de societats, la liberalització dels horaris comercials i les rebaixes i la rebaixa al 50% de la prestació d'atur a partir del setè mes per als nous beneficiaris. Hi havia però, altres mesures aprovades pel Consell de Ministres que no es van explicar en la roda de premsa posterior i que surten publicades al BOE, com per exemple l'augment del 15% al 21% de l'IRPF als autònoms, la reducció d'un 30% de les ajudes per al lloguer i la supressió del subsidi especial d'atur de 700 euros per a les persones majors de 45 anys i aquí se'ls havia acabat la prestació contributiva.

Més IRPR per als autònoms

Una de les mesures que ahir no es van explicar en roda de premsa en el Consell de Ministres va ser l'augment de sis punts de l'IRPF per als autònoms, que passarà del 15% al 21% a partir del pròxim 1 d'agost i fins el 31 de desembre del 2013.

Limitacions èr cobrar l'atur

Pel que fa les prestacions d'atur, a més de la reducció del 50% a partir del setè mes, es tindrà en compte el patrimoni personal dels sol·licitants per "reforçar el principi d'equitat i reforçar la coherència del sistema". D'aquesta manera, es limitarà l'accés a aquells qui el seu patrimoni els permeti cobrir les seves necessitats.

Menys ajuts per emanciparse

Pel que fa la Renda Bàsica d'Emancipació, es veurà reduïda en un 30%, passant dels 210 euros als 147 euros als beneficiaris que ja tenien reconeguda l'ajuda, ja que en el Consell de Ministres de 31 de desembre de 2011 ja es va acordar la no renovació d'aquesta partida.

La fi dels préstecs per a habitatges protegits

Pel que fa els préstecs per a habitatges protegits, es manté la cobertura per als beneficiaris, però no se n'acceptaran de nous.