La diputada del Partit Popular per Castelló, Andrea Fabra, ha demanat perdó aquest dimarts, a través d'una carta, als diputats de tots els grups parlamentaris però, especialment, als representants socialistes per la "inapropiada expressió" que els hi va proferir durant el ple de la setmana passada quan Mariano Rajoy anunciava un nou paquet de retallades. En el seu escrit de disculpa, Fabra manté que es dirigia als diputats socialistes i reconeix que "vaig cometre un error del que no em sento honrada i pel que recorro a la benevolència de la cambra per tal que estimi les meves disculpes".

Andrea Fabra afegeix en l'escrit que "la rectificació de la meva conducta la faig des de la lleialtat a la meva consciència, a les meves conviccions personals i polítiques". Així mateix, expressa el seu respecte als que tenen "posicions diferents a les meves". Així mateix, la diputada popular expressa la seva lleialtat i respecte al "parlament com a centre del debat nacional i molt especialment a l'altura de mires que ha de presidir la nostra actuació".

Per la seva banda, el portaveu del Partit Popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha explicat aquest migdia que el partit ja ha dut a terme "una amonestació i una advertència escrita" a la seva diputada després d'haver expressat "que se jodan" als diputats socialistes durant el passat ple al Congrés. Alonso considera que afecten la dignitat de la cambra i són del to "impròpies".