Un matrimoni d'origen pakistanès de Cheshire, al nord d'Anglaterra, va ser condemnat a cadena perpètua per l'assassinat de la seva filla, una adolescent de 17 anys morta fa set anys en un possible "crim d'honor". Shafilea Hamed, de 17 anys, va ser vista per darrera vegada amb vida el setembre de 2003, i el seu cadàver va ser trobat a la riba del riu Kent, al comtat anglès de Cúmbria (nord), el febrer de l'any següent, en avançat estat de descomposició. A finals de l'any passat, els seus pares, Iftikhar Ahmed, de 52 anys, i Farzana Ahmed, de 49, van ser acusats formalment i processats per la seva mort després d'asfixiar la jove amb una bossa de plàstic.

Després de declarar-los culpables del crim, el jutge Roderick Evans va assegurar, en imposar la cadena perpètua -fet que suposa un mínim de 25 anys- que "la seva preocupació" per veure's avergonyits davant la seva comunitat "va ser més gran que l'amor cap a la seva filla". "Vostès van elegir criar la seva família a Warrington (Cheshire) i, encara que vivien a Warrington, les seves actituds socials i culturals són les de la Pakistan rural, i són aquestes les que vostès van imposar sobre els seus fills", va assegurar el magistrat.

La parella sempre ha negat la seva implicació en la mort de la jove, que volia estudiar Dret. "Vostès es van oposar que Shafilea vestís roba occidental i es van oposar que tingués contacte amb nois. Se la va situar entre dues cultures, la cultura i manera de vida que ella veia al seu voltant i volia adoptar, i la cultura i manera de vida que vostès volien imposar-li", va afegir el jutge.

En la seva declaració al tribunal de Chester, la germana de Shafilea, Alesha, de 23 anys, va dir que els seus pares la van matar en presència dels seus altres fills.