L'espanyol Àngel Carromero, en presó provisional a l'Havana després de l'accident en el qual va morir el dissident cubà Oswaldo Payá, havia perdut tots els punts del carnet de conduir quan va viatjar a Cuba, fet pel qual se li va obrir un expedient per retirar-li el permís.

A Carromero se li va notificar mitjançant el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid del 18 de maig d'aquest any l'obertura d'expedient per a la "pèrdua de vigència" del permís de conduir, en un llistat que incloïa nombroses persones, i se li donaven deu dies per presentar al·legacions.

En aquest sentit, la Direcció General de Trànsit (DGT) va recordar que per agafar un cotxe fora de la Unió Europea (UE) es necessita un permís internacional de conducció, mentre que el Real Automòbil Club d'Espanya (RACE) va recomanar conèixer les normes de circulació en un país estranger, sobretot en allò que fa referència a la velocitat, si s'ha de conduir durant les vacances.

Per part seva, Isabel Barrios, la mare de Carromero, va assegurar que el seu fill és una persona "honesta i responsable" i va demanar que hi hagi prudència per no perjudicar-lo.