El jutge dominicà que va interrogar Julio Iglesias pel cas IVEX va assegurar que desconeix per què no arriba la declaració a València. Julio Iglesias va acudir al Palau de Justícia d'Higüey (República Dominicana) el 29 de maig i va estar declarant durant una hora i mitja davant del jutge d'Instrucció Juan Carlos Morales. La presència de l'artista va causar un gran enrenou al jutjat i la trobada va marcar el jutge Juan Carlos Morales. El cantant havia d'haver comparegut a València el deu de juliol, però el jutge Luis Carlos Presencia Rubio va anul·lar la citació després d'assabentar-se que ja havia declarat a la República Dominicana. La Fiscalia i l'acusació popular han recorregut contra la decisió de l'instructor de suspendre la citació.

El Palau de Justícia d'Higüey es troba a cinquanta quilòmetres de Punta Cana, que és on l'artista té una de les residències. Julio Iglesias va entrar al despatx del magistrat Juan Carlos Morales cap a dos quarts de deu del matí i en va sortir cap a les onze. El jutge recorda que "en aquella conversa es va parlar de moltes coses, fins i tot fora de l'entrevista. Julio és una persona molt conversadora i afectuosa. Va ser clar en les seves respostes i em va dir que estaria el temps que calgués. De fet, el vaig haver de tallar perquè jo aquell dia tenia molta feina".

El magistrat del jutjat d'Instrucció número 19 de València, Luis Carlos Presencia, va enviar un qüestionari a Higüey perquè Julio Iglesias declarés com a testimoni i beneficiari de la firma i execució del contracte B amb l'IVEX. L'operació està en dubte des de fa set anys i mig per la presumpta comissió dels delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i delicte fiscal.

El magistrat dominicà Juan Carlos Morales va assegurar que "les respostes les vaig enviar a la Cort Suprema i a l'ambaixada i me'n vaig desentendre. No sé per què no han arribat, però estan de camí".

La presència de l'artista -que va acudir acompanyat per un assistent, el seu xofer i diversos amics- va causar sensació al jutjat d'Higüey. Diversos periodistes es van presentar immediatament al lloc, però no van arribar a tenir clar sobre què va anar a declarar l'artista.

El magistrat Luis Carlos Presencia va suspendre la declaració del cantant a l'últim moment. Un portaveu del jutjat va precisar que el jutge valencià es va assabentar un dia abans que ja havia testificat a la República Domicana. Les acusacions estan preocupades per la falta d'informació des del país caribeny.