La policia nacional Va ARRESTAR a Hornachuelos (Còrdova) una de les persones que va participar en un dels assalts contra dos supermercats promoguts pel Sindicat Andalús de Treballadors (SAT). Les Forces de Seguretat tenen ordre de detenir Els responsables dels assalts a dos supermercats a Andalusia i la Fiscalia també investigarÀ aquests successos, en els quals està implicat l'alcalde de Marinaleda (Sevilla) i diputat autonòmic d'IU, Juan Manuel Sánchez Gordillo.

Gordillo va participar dimarts en un dels dos assalts organitzats pel Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), que va tenir lloc en un Mercadona d'Écija (Sevilla), on van sostreure nou carros carregats d'aliments per portar-los a un banc d'aliments de Sevilla. L'altre es va produir en un Carrefour d'Arcos de la Frontera (Cadis), on els sindicalistes "van expropiar" segons les seves paraules més de vint carros d'aliments bàsics.

Nombroses veus de la política i el món sindical van condemnar aquests fets que, no obstant això, va defensar el propi Sánchez Gordillo i companys seus de partit com el diputat al Congrés Gaspar Llamazares.

En aquest sentit, l'alcalde de Marinaleda va explicar que amb l'ordre de detenció contra els autors de l'assalt el Govern vol "reprimir i espantar" i a més torna al franquisme. Sánchez Gordillo va reiterar que no va cometre cap delicte perquè no va trepitjar el supermercat i es va limitar a realitzar "maniobres de distracció" perquè altres sindicalistes poguessin emportar-se aliments bàsics del supermercat per una quantia que no és furt i que van lliurar a Sevilla i pobles de Cadis. En tot cas, el parlamentari d'IU rebrà properament una citació judicial per la seva participació en els fets.

Sánchez Gordillo va preguntar per què no es deté el president del Banco Santander, Emilio Botín, perquè té "milers de milions" en paradisos fiscals,els corruptes del PP i del PSOE o els dirigents polítics que donen diners als bancs en detriment dels fons per als pobres.

Petició de Gallardón

Per part seva, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va instar el fiscal general de l'Estat, Eduardo-Torres Dulce, a estudiar si els dos assalts a supermercats són constitutius de delicte. Segons va explicar el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, un dels establiments va presentar una denúncia.

Per part seva, el secretari de Relacions Institucionals del PSOE, Antonio Hernando, va qualificar de "barbaritat" els assalts a dos supermercats. En roda de premsa després de reunir-se amb representants dels sindicats CC.OO. i UGT, Hernando va deixar clar que des del PSOE es rebutja "qualsevol vulneració de la llei, sigui de qui sigui". "I el que va fer algun dirigent polític, que a més és diputat, ens sembla una barbaritat", va dir.