El Govern dels EUA va instar els rebels sirians a deixar "intactes" les institucions governamentals per preparar la transició després de l'eventual caiguda del règim del president Bashar al Assad. El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, va suggerir que les lliçons i experiències dels EUA a l'Iraq -on van col·lapsar les institucions del partit governant després de la caiguda de Saddam Hussein- serveixen com un "antecedent" útil, encara que cada país a la regió "és diferent".

Per ara, va assenyalar Carney, el Govern dels EUA treballa amb els seus socis en el que ha de constituir "un món post-Assad", en el que "es institucions estatals quedin intactes i que hi hagi una transició que propiciï un govern d'inclusió".

Les forces del règim sirià van mantenir intensos enfrontaments amb els rebels al barri de Salahedín, a la ciutat septentrional d'Alep, en el seu intent de fer-se amb el control de la zona després de gairebé dues setmanes d'ofensiva. Un activista independent a Alep, Wed al Hayat, va afirmar ue els combats van començar a Salahedín i l'Exèrcit sirià ha envoltat el barri amb tancs per intentar irrompre al barri.

Paral·lelament, l'exprimer ministre sirià Riad Hijab, que fa dos dies va anunciar la seva deserció del règim, va entrar de matinada a Jordània, va informar el ministre d'Estat jordà per a Assumptes de Mitjans, Samih Maaytah. Hijab va arribar a Jordània acompanyat per alguns dels seus familiars, va explicar Maaytah, qui en dies previs havia negat la presència de l'alt càrrec sirià en territori jordà.

En aquest sentit, altres dos generals sirians van buscat refugi a Turquia, al costat d'un grup major de militars que ha desertat i més de 2.000 civils, fet que eleva a 28 el nombre de generals del país àrab exiliats. Els dos generals van formar part d'un grup de 37 militars, que incloïa també dos coronels, un tinent coronel, un capità i altres oficials inferiors.

Per altra banda, seixanta ciutadans de l'Iran segrestats a Síria i Líbia esperen la mediació de l'ONU, a més d'altres organitzacions internacionals i dels governs de Turquia i Qatar per poder ser alliberats, va explicar el ministre iranià d'Afers Estrangers, Alí Akbar Salehí.

Per part seva, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir de l'"escassetat crítica" de medicaments i productes farmacèutics a Síria a causa del conflicte armat.

Finalment, la reunió ministerial per tractar al Consell de Seguretat de Nacions Unides la situació a Síria se celebrarà el proper 30 d'agost, va informar el ministeri francès d'Afers Estrangers. El cap de la diplomàcia gala, Laurent Fabius, presidirà aquest encontre amb el qual França, segons establia un comunicat, reflecteix el seu "suport a la població siriana".