Ningú pot discutir que el mafiós rus Petrov va tenir un gust exquisit quan va escollir el seu refugi de Mallorca i el va convertir en la seva gàbia d'or. Va adquirir una casa en un lloc ideal per passar desaprecebut. Un expectacular xalet a la urbanització de Sol de Mallorca, a Calvià, davant del mar i amb pocs veïns, per cert, tots estragers. Però pot ser que el cap de la màfia russa no torni a trepitjar aquesta casa, que fa més d'una dècada li va costar més de tres milions d'euros, però que en aquests moments pot tenir un valor de més de 15 milons. La mansió podria acabar en mans de l'organització de discapacitats Amadip si això ho decideix l'Audiència Nacional, acceptant la proposta de la Fiscalia Anticorrupció, que ha demanat que aquest habitatge sigui utilitzat per a fins socials.

Pocs veïns d'aquesta urbanització coneixen Petrov. Saben qui és i a quins negocis es dedica, però gairebé ningú ha parlat amb ell. El mafiós rus és una persona reservada que en els darrers anys gairebé no ha sortit de casa. La seva vida social és escassa, per no dir nul·la, i la seva relació amb els veïns es limita a una simple salutació.

L'habitatge no mostra cap canvi significatiu. Davant l'espectacular entrada hi ha aparcat un cotxe, un flamant Mercedes inscrit a nom d'una immobiliària. La capa de pols sobre el cotxe demostra que porta diversos dies aparcat a l'entrada, com si el seu propietari l'hagués deixat allà per demostrar que la casa està habitada.

La casa és totalment segura. Hi ha càmeres a cada racó estratègic i des de l'exterior no s'observa ni una sola finestra oberta. Totes elles estan tapades amb cortines, però a la terrassa, situada sobre un penya-segat amb accés directe al mar, no s'observa ni un sol moble. És evident que la casa de luxe està en aquests moments buida, com també està buida la piscina que es va construir en un extrem de la terrassa per donar la sensació a qui l'utilitza que està nedant sobre el mar. Ningú sap exactament en aquests moments quins objectes de valor han quedat dipositats a la mansió. Sense dubte, Petrov no es va emportar cap moble, i aparentment tampoc cap obra d'art. Però es sospita que va poder transportar algun objecte personal.

El mafiós rus es troba en aquests moments fugat de la justícia, en aprofitar un permís que li va atorgar l'Audiència Nacional per a que viatgés al seu país amb l'objectiu d'assistir a l'enterrrament de la seva sogra. Però no se sap en quin moment va decidir que no tornava, tot i que des del seu cercle més proper s'explica que Petrov està malalt i que vol tornar a casa quan es recuperi. Però pot ser que ja no torni a entrar en aquesta casa si es confirma que en un futur es convertirà en un centre d'acollida per a famílies de persones discapacitades i s'aprofita per a fins socials, com així pretén la Fiscalia Anticorrupció.

Entre els investigadors ha sorprès que Petrov hagi fugit precisament quan el seu advocat estava negociant un acord amb la fiscalia. Els termes d'aquesta negociació no es coneixen, però sembla ser que en l'acord no es contemplava la pèrdua de la casa. El mafiós vivia i gaudia de l'immoble des del moment en el qual va sortir en llibertat sota fiança, però no podia realitzar cap negociació amb ell perquè va ser embargada des del mateix moment en el qual es va desenvolupar l'operació Troika, que va suposar la desarticulació de la xarxa mafiosa russa que s'havia instal·lat a Espanya. Però els diners no són precisament un problema per a aquestes organitzacions criminals. Petrov, en ser pròfug de la justícia, perd la casa, els fons econòmics que tenia ingressats en els seus comptes bancaris i la fiança de 600.000 euros que va pagar per sortir en llibertat.

Els veïns de Sol de Mallorca es mostren evasius quan els pregunten per Petrov. I és lògic, perquè la Policia el considera un cap de la perillosa màfia russa.