Una policia municipal de 62 anys va morir al districte madrileny d'Usera d'un tret al tòrax quan ella i el seu company, que va resultar ferit, es van baixar del cotxe després d'interceptar una furgoneta en la qual fugien dos atracadors. L'agent és Carmen Muñoz Pérez, mentre que el seu company, que va rebre un tir en una espatlla i roman ingressat a l'hospital Doce de Octubre, és Santiago Lozano, de 52 anys.

El succés es va produir quan els lladres van ser albirats mentre escapaven en una furgoneta Citroën Berlingo de color gris després de cometre un robatori en una oficina de Correus.

La patrulla de la Policia Municipal els va obligar a parar interposant el seu vehicle davant el seu, com a conseqüència de la velocitat a la qual viatjaven, en un encreuament, anomés uns centenars de metres de la sucursal de Correus atracada.

Llavors, segons va explicar la delegada d'Urbanisme de l'Ajuntament de Madrid, Paz González, els ocupants de la furgoneta "directament van començar a disparar indiscriminadament" contra els agents. Un tret en el tòrax va causar la mort de la policia municipal, que va perdre la vida al lloc del tiroteig.

Després dels trets, entre tres i cinc segons els testimonis, els atracadors van fugir en la furgoneta en direcció al districte de Villaverde. El Grup V d'Homicidis de la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació, i es va desplegar un dispositiu de recerca.

Un portaveu de la Prefectura Superior de Policia va explicar que segons els testimonis els atracadors tenien trets àrabs i anaven a cara descoberta. Els investigadors intenten descobrir si algun dels atracadors va aconseguir arrabassar una arma de foc als agents.