El nombre de refugiats sirians s'acosta ja a gairebé 150.000, allotjats en quatre països veïns des del començament del conflicte, segons les darreres xifres donades a conèixer per Nacions Unides, que recullen un increment de refugiats per l'ofensiva que l'Exèrcit sirià ha realitzat durant les darreres setmanes contra les posicions rebels.

Només a Turquia estan registrats 50.227 refugiats sirians, dels quals 6.000 han arribat aquesta setmana, i que el portaveu de l'alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), Adrian Edwards, considera "un augment significatiu" atribuït a la intensificació del conflicte a Alep, un dels epicentres dels combats.

En aquest sentit, la batalla per Alep es va prolongar amb durs enfrontaments entre l'Exèrcit i els rebels, els quals van tornar a atacar al barri de Salahedin malgrat el seu anterior replegament.

El Regne Unit destinarà uns sis milions d'euros a facilitar als rebels sirians "ajuda no letal", com de comunicacions, va explicar el ministre britànic d'Afers Estrangers, William Hague.

Per altra banda, el veterà diplomàtic algerià Ladjar Brajimi s'ha convertit en el principal candidat per a subtituir l'encara enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan, i la seva designació podria oficialitzar-se la setmana que ve.

Així ho van confirmar fonts diplomàtiques occidentals, que van precisar que l'exministre d'Afers Estrangers algerià és un "ferm candidat" i que el seu nomenament podria produir-se "dilluns o dimarts de la setmana que ve". Brajimi, de 78 anys, va ser cap de la diplomàcia d'Algèria entre 1991 i 1993, i posteriorment ha ocupat diferents funcions en l'àmbit de les Nacions Unides, com a representant especial per a l'Iraq o l'Afganistan, entre d'altres responsabilitats.

Finalment, el Departament del Tresor dels EUA va acusar el grup xiïta libanès Hezbol·la de sostenir al règim del president sirià, Bashar al-Assad, i contribuir a la repressió a Síria, i el va incloure en el règim de sancions contra Damasc. Washington ja ha imposat sancions anteriorment a funcionaris i empreses vinculats amb el règim de Damasc.