La Comunitat de Madrid ha publicat una disposició per la qual retira el carnet de conduir a Ángel Carromero, el vicesecretari de Noves Generacions del PP que conduïa el cotxe sinistrat a Cuba on van morir els dissidents Oswaldo Payá i Harold Cepera, després que li posessin 42 multes des de 2009. En no haver pogut notificar a Carromero aquesta decisió al seu domicili, la Comunitat de Madrid ha procedit a comunicar-li a través d'aquest edicte. La resolució impedeix conduir els sancionats a partir d'avui.

Malgrat la polèmica suscitada per la possibilitat que el membre de Noves Generacions del PP hagués conduït a Cuba sense autorització administrativa, Carromero sí comptava encara en aquell moment amb el seu carnet en vigor. El dirigent del PP podia conduir a l'illa amb un permís que estava en vigor a Espanya, ja que la resolució ferma sobre la retirada del carnet no s'havia publicat encara.

Paral·lelament, el president de la Joventut Demòcrata Cristiana de Suècia, Jens Aron Modig, que també anava en el vehcile sinistrat, va insistir que no recorda l'accident. "Tinc unes imatges soltes a la meva memòria del cotxe que se surt de la carretera i després em desperto en una ambulància i no se on estic", va explicar Modig.

Per altra banda, les relacions entre el Govern espanyol i el règim cubà "sempre són díficils", segons va admetre el secretari d'Estat de Cooperació Internacional i per a Llatinoamèrica, Jesús Gracia, qui va confiar no obstant això a portar de tornada a Espanya el jove dirigent de Noves Generacions.

Gracia va explicar que el Govern està a l'espera que la Fiscalia cubana faci públic si presenta formalment algun càrrec contra Carromero, que roman en presó provisional en haver-hi indicis que podria haver comès homicidi involuntari, ja que era ell qui conduïa el cotxe accidentat.