El diputat andalús d'IU i líder del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Juan Manuel Sánchez Gordillo, va afirmar que estaria disposat a renunciar als "privilegis" que li atorga la seva condició d'aforat, però per a això no es planteja deixar la seva acta al parlament d'Andalusia. Gordillo va explicar que la seva renúncia a ser aforat es refereix al fet que no vol "cap protecció ni xarxa" davant la Justícia per les accions que ha portat a terme, com l'assalt a un supermercat d'Écija (Sevilla) la setmana passada.

Va argumentar que està sent fidel al jurament que va fer quan va prendre possessió de la seva acta de diputat a la Cambra andalusa, en el qual va expressar el seu compromís de "defensar el poble, els treballadors i subvertir l'ordre establert del capitalisme".

El líder jornaler va insistir que no li importa que el detinguin, com li ha succeït moltes vegades, ni anar a la presó perquè és "conscient" del que fa, que, segons la seva opinió, no és delicte perquè "els robatoris són els que fan els bancs".

Per part seva, el vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, va reclamar que "s'apliqui la llei amb el mateix rigor que se li aplicaria a qualsevol ciutadà" al diputat autonòmic d'IU i a tots aquells dirigents polítics o càrrecs institucionals que van participar en l'"assalt" als supermercats de les localitats d'Arcos de la Frontera (Cadis) i Écija.

Floriano va considerar que amb aquests "assalts i agressions" s'esta perjudicant "la solidaritat i a la justícia social", tot recordant que suposadament "van agredir gent que estava treballant en el supermercat i van robar en el comerç". En aquest sentit, va incidir que "el compliment de la llei és exigible a tothom".