Un adolescent de 16 anys va morir com a conseqüència de les ferides patides en xocar contra l'aresta d'una barrera després de ser envestit per una vaqueta, en l'última celebració de les festes de San Lorenzo d'Osca, que van quedar suspeses a excepció de l'ofrena al sant. El succés es va produir cap a dos quarts de deu del matí, quan el jove, Diego P., es trobava a poca distància de la barrera on es va produir el cop.

La violència de l'impacte al tòrax li va provocar greus lesions internes en diversos dels seus òrgans vitals, fet pel qual els serveis sanitaris del centre hospitalari no van poder evitar la seva mort. El noi, domiciliat a la localitat de Volea, a 20 quilòmetres d'Osca, va ser atès immediatament pels serveis sanitaris de la plaça, des d'on va ser evacuat de manera urgent a la unitat de atencions intensives de l'hospital San Jorge de la ciutat.

Segons va explicar Óscar Gracia, un dels voluntaris de Creu Roja que el va atendre en primer lloc, l'adolescent es trobava conscient encara que desorientat quan el van traslladar, després de col·locar-li un collaret, des del carreró fins a la infermeria. En apreciar la gravetat de les lesions, el metge de la plaça de toros va sol·licitar una ambulància que, segons Gracia, va arribar "en cinc minuts" i va evacuar el ferit fins a l'hospital San Jorge, on va morir cap a les onze del matí.

L'alcaldessa d'Osca, Ana Alós, va explicar que, encara que el reglament de la plaça permet als menors de 16 anys saltar a la sorra durant una celebració de vaquetes, les penyes recomanen als seus socis no participar fins a la majoria d'edat, quelcom, segons va admetre, "difícil de controlar" en ocasions. La responsable municipal va informar que els pares del jove mort van ser atesos per psicòlegs de l'àrea de Serveis Socials.