El Consell de Seguretat de l'ONU va donar per conclosa la missió dels observadors a Síria, el replegament de la qual s'iniciarà en els propers dies, va anunciar el president de torn de l'òrgan, l'ambaixador francès Gérard Araud. "Era una decisió necessària, considerant la situació al país i la divisió existent en el Consell de Seguretat", va explicar Araud davant la premsa a la sortida d'una reunió del Consell, que va apostar per estendre la seva presència a Síria mitjançant la creació d'una oficina política a Damasc.

Per part seva, Rússia va demanar a les grans potències que llancin, juntament amb l'Aràbia Saudita i l'Iran, una nova crida a les parts del conflicte sirià perquè arribin a una solució negociada i va convocar per a avui el Grup d'Acció per a Síria a la seu de Nacions Unides a Nova York.

En un altre ordre de coses, la secretària general adjunta de l'ONU per a Assumptes Humanitaris, Valérie Amos, va denunciar a Beirut que "el deteriorament de la situació a Síria" ha elevat el nombre de desplaçats interns fins a 2,5 milions de persones.

Per altra banda, almenys 40 persones van morir per un atac de les forces del règim sirià contra un forn al barri de Qadi Askar, a la ciutat septentrional d'Alep, va explicar l'activista independent Wed al Hayat, tot afegint que quatre projectils van caure sobre una cua de persones que esperaven per comprar el pa, i que altres 40 persones van resultar ferides per les explosions.

Paral·lelament, un total de 60 cadàvers, que estaven lligats de mans i no han pogut ser identificats, van ser trobats en un abocador prop de la població de Qatana, a la perifèria de Damasc.

Mentrestant, el president sirià, Bashar al-Assad, va designar tres ministres i un nou governador de la província i ciutat d'Alep, que és escenari des de fa un mes de durs combats entre l'Exèrcit i els rebels. Els membres de l'actual Govern sirià van jurar els seus càrrecs el passat 26 de juny.