El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres una llista de 417 medicaments que quedaran exclosos de la seguretat social a partir d'aquest setembre i que, en cas de necessitar-los, els ciutadans hauran de pagar de manera íntegra. La majoria dels fàrmacs que no comptaran amb finançament públic s'han classificat pel tractament de "símptomes menors". Entre ells hi ha medicaments pel tractament de la tos, laxants, antiàcids, pel tractament de l'herpes superficial i pomades antiinflamatòries. El passat juny el Ministeri de Sanitat va assegurar que amb aquesta mesura s'estalviarien 458 MEUR.

La majoria de medicaments que s'han exclòs ha estat "per estar indicats en el tractament de símptomes menors" com per exemple l'antiàcid Almax, algunes pomades per les hemorroides, l'antidiarreic Fortasec o per la crema Aciclovir, indicada per al tractament de l'herpes labial.

Tot i que inicialment es va comentar que serien 425 els medicaments que s'exclourien del finançament públic, finalment han estat 417 els que s'han publicat al BOE, si bé el govern espanyol té la intenció d'anar revisant aquesta llista.