El Govern va elevar fins a 450 el nombre d'immigrants que van intentar passar a Melilla, la matinada d'ahir diumenge, saltant la tanca que separa la ciutat autònoma del Marroc. L'acció es va produir en ds moments diferents: una enregistrada a l'entorn de les nou de la nit de dissabte, i una altra a les cinc de la matinada de diumenge. Dels 450, uns 60 van aconseguir superar els controls policials marroquí i espanyol, que van intervenir per repel·lir aquestes allaus.

Aquest tipus de xifres no es donaven des de la crisi de la tanca de l'estiu del 2005, quan llavors milers de subsaharians van intentar saltar, el que va portar l'executiu central a elevar de tres a sis metres l'altura de les dues tanques i crear una intermèdia anomenada "sirga tridimensional" formada per cables entrellaçats. Una portaveu del Govern va afirmar que uns 60 subsaharians van poder accedir.

Segons fonts de la Comandància General de la Guàrdia Civil, "el nombrós primer grup, a les nou del vespre, va entrar a través de tres focus localitzats just a l'entorn de l'esmentada zona del Río de Oro, i va protagonitzar un salt massiu a la tanca". Un portaveu a la Delegació va destacar que "la col·laboració de les forces de seguretat marroquines i la ràpida reacció en efectius de Guàrdia Civil i Policia de Melilla, va possibilitar que el total d'immigrants que van aconseguir excedir amb èxit els límits fronterers de Melilla se cenyís a uns 60 aproximadament".

Després, segons va prosseguir el portaveu, el segon intent d'entrada va ser per part d'un grup pròxim al centenar i mig d'immigrants. Tot i això, des de la Delegació, van informar que "en la segona ocasió no es va arribar a comptabilitzar cap subsaharià", que finalment aconseguís entrar a la ciutat a través de la tanca de Melilla.