El porter del Barça, Víctor Valdés, el lateral Asier del Horno, el pivot de l'Unicaja Fran Vázquez i l'actor Oscar Jaenada estan imputats per la suposada falsificació i estafa en l'obtenció del títol oficial de patró de iot, segons van assenyalar fonts de la investigació, de la Guàrdia Civil de València.

Així, els quatre formen part d'una operació portada a terme per la Guàrdia Civil de València que implica cap a un centenar de persones i que es va començar a revelar el passat mes de març arran d'una altra actuació similar, en la qual ja es va detenir, en aquell cas, el pilot de motociclisme Dani Pedrosa, que al seu moment va admetre la seva participació.

Segons les citades fonts, l'actor Óscar Jaenada i el futbolista Asier del Horno, exjugador de l'Athletic de Bilbao, del València i també del Llevant, entre d'altres equips, van quedar imputats el passat mes de juny, mentre que pel que fa a Víctor Valdés i Fran Vázquez van quedar sota aquesta mateixa condició el mes de juliol.

Suposadament, tots ells van obtenir el títol de patró de iot sense haver-se presentat a l'examen, en la qual haurien estat suplantats per altres persones a través de documents d'identitat que havien estat falsificats.

La trama que, presumptament, va organitzar el frau, possibilitava dos mitjans per a poder obtenir el títol: la suplantació d'identitat o la realització de l'examen amb un auricular pel qual transmetien les respostes.

La investigació d'aquesta xarxa, que està sent instruïda per un Jutjat de València, afecta prop d'un centenar de persones de diferents províncies que també hi estan imputades.