Un total de 16 passatgers de Ryanair han resultat ferits aquest divendres perquè l'avió amb el que viatjaven s'ha vist obligat a efectuar un aterratge d'emergència a l'Aeroport de Barajas, a Madrid, després de patir una despressurització. Els ferits han hagut de ser atesos pels serveis mèdics d'Aena. 14 d'ells han estat donats d'alta i els altres dos han estat evacuats a un hospital. Segons ha explicat Ryanair, l'avió ha patit una despressurització de cabina poc després d'enlairar-se a Barajas. "Els pilots han realitzat els procediments habituals, han desplegat les màscares d'oxigen i han iniciat un descens controlat de l'avió a l'altura corresponent", ha afirmat la companyia.

L'avió ha tornat a l'aeroport de Madrid "immediatament" i ha aterrat "amb normalitat" a les 08.09 h, segons Ryanair, i a Barajas els passatgers han desembarcat "de manera segura".

L'aerolínia irlandesa no ha volgut concretar els motius de la incidència i simplement ha informat que els seus enginyers "procediran a inspeccionar i reparar l'avió". Els passatgers afectats han viatjat cap a les Canàries en un altre avió que ha sortit de Madrid a les 10.56 h.

La versió dels passatgers, però, -160 persones viatjaven a l'avió- és ben diferent. Alguns d'ells han explicat a Twitter com han patit un intens mal d'orelles i de cap per la despressurització, i com se sentia molta pudor de cremat. "Acabo de passar la por més gran de la meva vida. Us recomano no agafar Ryanair mai! Mascaretes en ple vol!", ha exclamat un afectat.

"Les màscares no han funcionat durant els primers deu minuts, respirar era cada cop més difícil i l'olor de cremat s'ha fet insuportable", ha relatat una altra víctima.

A principis de setmana, un avió de Ryanair ja va haver de realitzar un aterratge d'emergència a Lanzarote per manca de combustible. D'altra banda, els passatgers d'un avió que va aterrar dijous a Ciampino van haver de ser assistits per picades de xinxes. Durant el vol nombrosos viatgers van començar a sentir fortes picors a les cames.