El primer ministre britànic, David Cameron, ha defensat aquest dilluns l'acord entre Londres i Edimburg per la celebració d'un referèndum d'independència a Escòcia la tardor del 2014. En declaracions a la BBC, Cameron ha assegurat que "el correcte és mostrar respecte pel poble d'Escòcia i permetre que ells facin un referèndum just, decisiu i legal". "És un dia important pel Regne Unit, però no pots mantenir un poble dins del Regne Unit contra la seva voluntat", ha admès el líder conservador. "Jo crec en mostrar respecte", ha dit Cameron, recordant que els escocesos van donar majoria absoluta al partit independentista de l'SNP a les darreres eleccions.

"Crec en mostrar respecte, i aquest és el resultat correcte per Escòcia i pel Regne Unit: donar a la gent la possibilitat d'escollir", ha defensat David Cameron després de firmar l'acord per la consulta amb el primer ministre escocès, Alex Salmond.

El líder britànic ha assegurat que ell advocarà durant la campanya per mantenir la unió entre Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord. "Crec passionalment en el Regne Unit. No només penso que Escòcia estarà millor amb el Regne Unit. També que la resta del Regne Unit, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, estan millor amb Escòcia dins del Regne Unit", ha explicat Cameron. "Estem millor junts, som més forts junts, però el correcte és mostrar respecte pel poble d'Escòcia i permetre que ells facin un referèndum just, decisiu i legal", ha afegit el primer ministre britànic.

"Sermpe he volgut mostrar respecte pel poble d'Escòcia. Van votar un partit que volia un referèndum, i he fet aquest referèndum possible i garantit que sigui decisiu, legal i just", ha destacat David Cameron. "Hi haurà una pregunta, simple i clara sobre si Escòcia vol continuar al Regne Unit o separar-se, i el referèndum s'ha de fer abans del final del 2014", ha recordat el líder 'tory'.

Cameron ha destacat que ara que s'han acabat les negociacions sobre el "procés" poden començar els arguments polítics sobre la conveniència o no de que Escòcia sigui un estat independent. Cameron ha dit que la campanya es farà primordialment des d'Escòcia, però ha destacat que ell, juntament amb el seu partit i la resta de formacions unionistes (liberal demòcrates i laboristes), hi participaran activament.