El rei Joan Carles va sortir ahir de l'hospital madrileny Quirón San José assegurant que es troba "molt bé", ja que que ha estat convenient per a la seva rehabilitació romandre uns dies més en aquest centre. A més de bromejar amb la premsa que l'esperava a l'exterior del centre, va assegurar que aquesta vegada s'ho prendrà amb més calma abans de tornar a la feina activa. "Sí, sí", va contestar el moncarca amb un somriure a la pregunta dels periodistes sobre si serà més cautelós aquest cop abans de reiniciar les activitats.

"Que dolents que sou", va afegir el rei Joan Carles en to distès després de donar "moltes gràcies" als nombrosos informadors que esperaven la seva sortida al carrer, davant l'hospital, a qui va comentar, a més, que el disculpessin "per la fred que devien estar passant".

Des del seient del copilot d'un automòbil, vestit amb abric, Joan Carles va dirigir unes paraules als nombrosos mitjans informatius que esperaven la seva sortida davant la rampa d'accés a l'aparcament de l'hospital, on es va aturar el vehicle que el va traslladar al palau de la Zarzuela, un Seat Alhambra, perquè el rei, amb la finestreta baixada, parlés amb els periodistes.

Després d'indicar que es trobava molt bé i donar les gràcies als informadors que han seguit la seva hospitalització, el rei ha afegit: "m'ha vingut molt bé ser aquí uns dies per fer la fisioteràpia".

Joan Carles va ingressar fa nou dies a l'hospital Quirón Sant Josep, on ahir va rebre l'alta hospitalària després de completar la primera fase de rehabilitació de la seva intervenció quirúrgica al maluc esquerre.

El rei podrà reprendre immediatament les tasques de despatx i celebrarà en els pròxims dies la seva habitual trobada de treball setmanal amb el president del Govern, Mariano Rajoy. Durant els dies que ha durant l'hospitalització, el rei i el president han interromput aquest tipus de reunions, si bé el cap de l'Executiu va visitar el rei a l'hospital diumenge passat.

Primera fase de rehabilitació

Joan Carles va rebre ahir al migdia l'alta hospitalària després de completar de manera "molt satisfactòria" la primera fase de rehabilitació i aconseguir "gairebé plena autonomia per als moviments quotidians", segons el comunicat mèdic llegit pel traumatòleg Ángel Villamor, que va dirigir l'operació al maluc esquerra a què es va sotmetre el rei a la nit del divendres 23.

Després de dinar a l'hospital, va rebre una última sessió de fisioteràpia a l'hospital, sessions que a partir d'ara farà a la Zarzuela, d'acord amb un programa de rehabilitació que inclou revisions postoperatòries i que preveu la recuperació total en un mes de l'activitat del monarca, sense limitació de moviments.