Els Estats Units han evitat en l'últim moment l'abisme fiscal, després que la Cambra de Representants, amb majoria republicana, hagi aprovat l'acord que ja havia ratificat el dia anterior el Senat, amb majoria demòcrata. L'acord allibera de pagar més impostos la classe mitjana, mentre que sí que n'imposa per a les rendes que superin els 450.000 dòlars anuals. A més, el pactes preveu ajornar la decisió sobre reduir la despesa pública dos mesos. Aquest precisament ha estat el punt més difícil perquè els republicans volien retallar la despesa per reduir el dèficit.

De fet, els Estats Units han estat tècnicament durant més un dia en aquest abisme, tot i no es va notar perquè l'1 de gener era fetsiu. El president dels Estats Units, Barack Obama, pretenia pujar els impostos a les famílies amb rendes superiors als 250.000, però finalment el límit s'ha quedat en el doble.

Després d'arrbar a aquest acord, que ha salvat el país dels que molts consideraven una situació molt perillosa que els podia portar a la recessió, Obama ja vola cap a Hawaii per reprendre les seves vacances.